Leírás
Mit tartalmaz?
A Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid egy olyan ízületvédő és regeneráló készítmény, amely négy különböző típusú kollagént tartalmaz két különböző forrásból. Marha és hal kollagén, a kompromisszumok elkerülése érdekében. Fergeteges karibi hangulatot idéző gyümölcsös, kirobbanóan finom ízekben.
Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid jellemzői 1 adagban:
- 10.000 mg 4 féle (I, II, III, V típusú) hidrolizált marha és hal kollagén
- 500 mg C-vitamin
- 200 mg hidrolizált II-es típusú kollagén
- 100 mg hialuronsav
- 15 mg cink
- 30 adag/ flakon
- Ananász, görögdinnye, trópusi gyümölcs ízekben
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Édesítőszerrel édesítve
- Tartósítószer mentes
- Mesterséges színezék nélkül
Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid előnyei:
- Nem kell kompromisszumot kötni, marha és hal kollagént is tartalmaz
- Négy különböző típusú (I, II, III, V típusú) hidrolizált kollagént is tartalmaz
- Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán
- Három fantasztikusan finom ízben
- Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak
- Elérhető kutatási eredménye az alapanyagra vonatkozóan
- Mindig frissen készíthető
- Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanállal
Milyen típusú kollagéneket tartalmaz az Elite Collagen + Hyaluronic acid?
- I-es típusú kollagén: haj, köröm, bőr rugalmasságáért felel
- II-es típusú kollagén: ízületek, porcok fő alkotóeleme
- III-es típusú kollagén: erek, vénák, izomzat építőeleme
- V-ös I-es típusú kollagén: bőrsejtek, csontok, izmok, méhlepény alkotóeleme
A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:
- a minőségi alapanyagokkal
- a könnyű és gyors oldódással
- a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően
- elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre és egyéb összetevőkre.
Összetevők:
I-es típusú hidrolizált kollagén (marha+hal), L-aszkorbinsav, almasav, aroma, édesítőszer (szukralóz, szteviol glikozidokat tartalmaz), Hidrolizált
II-es típusú kollagén, Nátrium hialuronát, cink citrát, színezék: céklavörös és kurkumin.
Általános tápérték/adag ( 11,3 gramm ):
1 Adag: | 11,3 g | RI%* | 100 g |
Energia | 160 kJ/38 kcal | 0% | 1415 kJ/336 kcal |
/Zsír | 0 g | 0% | 0 g |
ebből telített zsírsav | 0 g | 0% | 0 g |
Szénhidrát | 0 g | 0% | 0 g |
ebből cukor | 0 g | 0% | 0 g |
Nátrium | 125 mg | 6% | 1136 mg |
Fehérje | 9,5 g | 19% | 82 g |
Hidrolizált kollagén I-es típus | 10000 mg | 90,9 g | |
L-aszkorbinsav (C vitamin) | 500 mg | 625% | 4545 mg |
II-es típusú Hidrolizált kollagén hidrolizált kollagén 55-70% Glykozaminoglikánok 12-25% Kondroitin 12% Hialuronsav 1-2% |
200 mg | – | 1770 mg |
Hialuronsav | 100 mg | – | 886 mg |
Cink citrát | 15 mg | 100% | 136 mg |
*: RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2 000 kcal) |
Javasolt adagolás:
Fogyassz 1 adagot naponta, 250 ml vízben feloldva, vagy:
Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz:
• Keverd bele gyümölcslébe
• Dobd fel vele a smoothie-dat
• Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele
• Ízesítsd vele a chia pudingodat
• Keverd bele a jegeskávédba
• Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban
Lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot, vagy állandó jelleggel is.
Kiszerelés:339 g
Egy adag: 11,3 g
Adag/kiszerelés: 30
Mi a kollagén?
A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.
Miért van szükségünk kollagénre?
Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll.
Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen?
A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait “felvagdossák”, az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb…
A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor?
- Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak.
- Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak.
- C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését.
Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél?
No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz.
Tehát:
- Mindegyik felsorolt készítmény por formátumból indul!
- Kivitelezési szempontból a tabletta és kapszula méreténél foga behatárolt a hatóanyag mennyisége 1db tablettára/kapszulára vetítve. Ezért lehetséges az, hogy míg por formátumban egy adagban 10.000mg kollagén van, addig kapszula vagy tabletta esetén ugyanennyi hatóanyag akár 20 darabban érhető csak el.
- A már folyékony formában kapható készítmények, mivel a kollagén egyfajta fehérje, ami folyékony formában már nagyon romlandó, ezért rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre. Tartósítószer mellett is felbontás után hűtőben tartandók és rövid határidőn belül fogyasztandók.
Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot (tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a hatóanyagtartalmat is!
Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént?
Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz.
- Keverd bele gyümölcslébe
- Dobd fel vele a smoothie-dat
- Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele
- Ízesítsd vele a chia pudingodat
- Keverd bele a jegeskávédba
- Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban
Fogyasztási javalat
- Lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot (10.000mg kollagén), majd elégséges heti 1 alkalommal 1 adag fogyasztása.
- Állandó jellegű fogyasztás esetén napi fél adag Collango elegendő.
Másodgenerációs ízületvédő
A Collango Collagen egy második generációs ízületvédő is. Lényeges előnye a glükózamin/kondroitin/MSM hármashoz képest, hogy ez egy bioaktív fehérje. Tehát nem csak az ízületeknek és porcoknak nyújthat segítséget, hanem a szervezet ott hasznosítja, ahol szükség van rá.
Csontritkulás, ízületi gyulladás
A világ népessége öregszik és ennek a folyamatnak megvannak a maga hátrányai.
A főbb egészségügyi problémák:
- csontritkulás és a sarcopenia
- csontízületi gyulladás
Egyre több tudományos bizonyíték van rá, hogy a kollagén peptidek elősegítik a csontok és az izmok egészségét. A Rousselot cég és egyetemi partnereivel folytat kutatást ezeken a területeken. Nagy hangsúlyt fektetnek a tudományos tanulmányokra.
Figyelem !
Ha terhes, szoptat, vagy bármilyen betegséget diagnosztizáltak Önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa, egészségügyi tanácsadója véleményét, mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt vásárolna!
Az általunk forgalmazott termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére, és nem helyettesítik a helyes, változatos és kellő mennyiségű étrendet!
A gyártók, forgalmazók által leírtakért cégünk nem vállal felelősséget!
A csatolt képek illusztrációk!