Leírás
Mit tartalmaz az Collango Vegan növényi fehérjepor?
A Zukker vegán borsó fehérje, csak kifogástalan minőségű Pisane borsóból készül, kiváló fehérje forrás, esszenciális aminosavakban gazdag, kitűnő aminosav összetétellel (AAS=0,96) rendelkezik. Kilenc esszenciális aminosavból csupán kettő van a FAO által javasolt értékek alatt. Ez azt jelenti, hogy az esszenciális aminosavakból ajánlott napi beviteli érték 96%-át tartalmazza. (Protein and Amino acid requirements in human nutrition, Report of the Joint FAO/WHO/UNU Expert Consultation. WHO Technical Report Series 935, 2007). A borsó fehérje további különlegessége, hogy egy szemi-esszenciális aminosavat is nagy mennyiségben tartalmaz, ez az arginin. Ezt az anyagot az emberi szervezet is termeli, azonban a stressz és maga a testedzés is csökkenti a képződését, ezért fontos a külső bevitel. Az arginin növeli a kreatin foszfát-, inzulin- és növekedéshormon termelést, aminek eredményeképpen kedvez a sovány izomtömeg növekedésének és a zsírégetésnek, javítja a koncentrációs képességet. Pozitív élettani hatása továbbá, hogy a nitrogén-oxid prekurzora, így növelheti a szívbe szállított oxigén mennyiségét.
A borsó fehérje arginin tartalma 8,7g/100g, bizonyítottan magasabb a szója és a kazein arginin tartalmánál. Fehérje tartalma 90% (az alapanyagra vonatkozik), míg emészthetősége 98%-os (Pr Tomé (INRA Paris), 2002).
A magas fehérje és arginin tartalomból kifolyólag és a jó emészthetőség miatt a borsó fehérje tökéletes komplex alkotóeleme lehet a táplálék kiegészítőknek. Megfelel mind a hazai, mind a nemzetközi elvárásoknak, mivel természetes eredetű, non-GMO, zsír- és koleszterin mentes. Az egészséges táplálékbevitel a fogyókúra során az egyik legtöbb problémát felvető egészségügyi téma. A borsó fehérje bizonyítottan csökkenti az éhségérzetet és jóllakottság érzetet biztosít, ami egy fontos kiegészítő hatása lehet a táplálék kiegészítő terméknek. (Collaborative Project Cosucra Groupe Warcoing & Leatherhead Food International; The Perceived and Physiological Effects of Dietary Proteins and Peptides on Satiety; May 2008).
A fehérjepor főbb jellemzői:
- Szója mentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- GMO mentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz,
- Hozzáadott mesterséges édesítőt nem tartalmaz
- Szteviával édesítve
- Adalékanyagokat nem tartalmaz
Mikor fogyaszd ?
A szervezeted egyéni, napi fehérjeszükségletéhez mérten fogyaszd:
- reggel
- edzés után
- étkezések között
- este lefekvés előtt
Általános tápérték/adag (25 g):
Tápanyag összetétel: |
Adagonként (25g) tartalmaz: |
RI%* |
100g tartalmaz |
Kalória |
104 kcal |
5% |
- |
Kalória zsírból |
9 kcal |
- |
- |
Zsír |
1 g |
1,5% |
4 g |
Ebből telített zsírsavak |
0,5g |
2,5% |
2 g |
Szénhidrát |
3 g |
2% |
12g |
ebből cukor |
0,3 g |
0,3% |
1,2 |
ebből élelmi rost |
0,5 g |
- |
2 g |
Nátrium** |
25 mg |
1% |
100 mg |
Fehérje |
19 g |
36% |
- |
*RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal) **Az élelmiszer kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. |
Összetevők:
Natúr íz esetén: borsó fehérje izolátum.
Csokoládé íz esetén: borsó fehérje izolátum, holland feldolgozású zsírszegény kakaó (10-12%), édesítő: stevia (steviol glikozidokat tartalmaz).
Vanília íz esetén: borsó fehérje izolátum, természetazonos vanília aroma, édesítő: stevia (steviol glikozidokat tartalmaz).
Javasolt adagolás:
Keverj el 1 adagolókanál fehérjeport, 200-250 ml vízben.
Fogyassz napi 2-3 adagot elosztva: reggel, edzés után és este lefekvés előtt.
Kiszerelés : 600 g
Egy adag : 25 g
Adag/kiszerelés: 24
Figyelem!
Ha terhes, szoptat, vagy bármilyen betegséget diagnosztizáltak Önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa, egészségügyi tanácsadója véleményét, mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt vásárolna!
Az általunk forgalmazott termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére, és nem helyettesítik a helyes, változatos és kellő mennyiségű étrendet!
A gyártók, forgalmazók által leírtakért cégünk nem vállal felelősséget!
A csatolt képek illusztrációk!